De Leertuin en Fusieschool sluiten deuren om verspreiding virus te beperken

De gemeentelijke crisiscel heeft beslist om de Leertuin en de Fusieschool te sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.

Er wordt afstandsonderwijs voorzien en noodopvang voor de leerlingen van wie de ouders geen andere opvangopties hebben. Deze maatregel gaat in op maandag 6 december en duurt tot en met vrijdag 10 december.

“In de Fusieschool zitten er 166 op de 352 leerlingen in quarantaine en zijn 16 van de 33 leerkrachten afwezig”, zucht burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “In de Leertuin in Meise zijn 202 kinderen op 416 afwezig en 19 van de 40 leerkrachten.”

Inschrijven voor de opvang kan via de link op Gimme of www.meise.be. Opgelet: er is een capaciteit van 25 kleuters en 25 kinderen lagere school.

Kinderen van de lagere school krijgen ook in de opvang afstandsonderwijs. De school voorziet de nodige toestellen. In de opvang houden ze rekening met hygiëne, afstand en ventilatie.

De leerkrachten van de scholen brengen ouders zo snel mogelijk op de hoogte van de online lessen voor hun kind. Voor meer informatie kan je terecht bij de scholen zelf. De Leertuin: 02 892 23 50, Fusieschool: 02 892 23 61.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise