Kunstenares Monika Macken overleden

Kunstenares Monika Macken, de weduwe van de bekende schrijver Ward Ruyslinck, is overleden. Ze werd 77 jaar.

Macken was een duizendpoot op kunstvlak. Ze was niet alleen dichteres en auteur maar was ook gepassioneerd door de schilderkunst. In 1992 trouwde ze met schrijver Ward Ruyslinck. Het koppel kwam in Meise wonen. Ze was in die periode ook voorzitter van creatief atelier ‘t Verloren Uurke. In 2013 overleed Ward Ruyslinck. Macken verloor met hem ‘de liefde van haar leven’. Nadien verhuisde ze naar Vilvoorde. Een paar jaar geleden stelde ze nog tentoon samen met haar zoon Fred Lo Cascio.

Haar echtgenoot Ward Ruyslinck omschreef haar destijds liefdevol als een romantische realiste, een lenige acrobate met hoogtevrees die zonder vangnet boven het ravijn van de liefde koorddanst’. Macken overleed op dinsdag 22 oktober in Vilvoorde aan de gevolgen van een slepende ziekte. De afscheidsplechtigheid heeft plaats op zaterdag 30 oktober in crematorium Daelhof in Zemst.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise