De Knop en De Clerck gooien hoge ogen op Nationaal Ponytornooi

Commandant Valerie De Knop van de Landelijke Rijvereniging (LRV) Merchtem, werd in de groepsdressuur achttal Nationaal Kampioen op het Nationaal Ponytornooi in Westrode. Dat werd georganiseerd door LRV De Levade uit Nieuwenrode.

“Het was een heel spannende strijd”, vertelt Valerie De Knop. “Het moet allemaal mooi ogen. De ruiters moeten als team goed op elkaar inspelen. Dat vraagt de volle aandacht van de jonge ruiters tussen negen en dertien jaar. Maar met een mooie winstmarge mag LRV Merchtem zich een heel jaar nationaal kampioen noemen.”

LRV De Levade organiseerde wedstrijden voor pony’s in de klassen springen, dressuur, groepsdressuur en ponyspelen. Er waren zo’n duizend combinaties pony-ruiter en zo’n 6.000 toeschouwers uit heel Vlaanderen. Vlaams-Brabant kwam sowieso heel sterk uit de hoek in de nationale wedstrijd. Ook Louise De Clerck Van LRV Merchtem werd nationaal kampioen in een van de categorieën.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise