Oud-Volksunie-icoon Herwig Cornelis neemt afscheid van de politiek

Bij N-VA is er zopas een wissel gebeurd in de gemeenteraad. Oud-Volksunie-icoon Herwig Cornelis nam net na zijn 82ste verjaardag afscheid van de politiek. Hij wordt opgevolgd door Ann Van den Broeck.

Herwig Cornelis is jarenlang politiek verslaggever geweest en werd hij zelfs voorzitter van de verslaggevers in het federaal parlement. Herwig is tot op heden ere-directeur van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Daar werkte hij ook samen met verschillende Volksunie-parlementairen en met Willy Kuijpers had hij een zeer speciale band.

Na een kort verblijf in Wemmel vestigde de familie Cornelis zich in Meise en was Herwig heel actief op lokaal vlak. Eerst als bezieler, later als afdelingsvoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezing van 1982 werd Herwig door iedereen voorgedragen als voorzitter van de toenmalig vzw Sport & Recreatie. Drie jaar later werd hij OCMW-voorzitter.

In de bestuursperiode 1989 – 1994 was Herwig o.a. schepen van Onderwijs. De Volksunie hield op te bestaan en Herwig nam het voortouw om N-VA Meise-Wolvertem uit de grond te stampen samen met Jaak Wouters. “Dank zij zijn onverdroten inzet is onze partij in deze gemeente wat het nu is, een bloeiende politieke afdeling die mee bestuurt en zo eigen Vlaamse accenten kan leggen in het gemeentelijk beleid”, klinkt het bij N-VA.

Afdelingsvoorzitter Ann Van den Broeck volgt Herwig op. Zij is reeds lang actief binnen de plaatselijke N-VA-afdeling. Begonnen als bestuurslid, mocht zij in de bestuursperiode 2012-2018 reeds kennis maken met het reilen en zeilen in de gemeenteraad. Met slechts een paar stemmen te kort, werd zij in 2018 de eerste opvolgster voor de N-VA. In 2019 werd Ann verkozen als afdelingsvoorzitter, een taak die zij tot bij de volgende interne verkiezingen zal waarnemen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise