Fietsersbond vraagt afschaffing gevaarlijke oprit A12 na zwaar ongeval

De fietsersbond heeft actie gevoerd aan de oprit van de A12 aan de Plantentuin van Meise. Ze plaatsten er waarschuwingsbordjes om de gevaarlijke toestand aan te kaarten. Ze willen dat de oprit wordt afgeschaft.

De actie kwam er een paar weken nadat de beloftevolle wielrenner Andreas Van den Broeck (17) uit Wemmel aan de oprit op het fietspad werd aangereden door een wagen. Hij verkeerde in zeer kritieke toestand, maar herstelt inmiddels van zijn zware verwondingen.

“Het is genoeg geweest”, klinkt het bij Fietsersbond Meise. “Hoeveel slachtoffers moeten hier nog vallen? Het is hier levensgevaarlijk en dat weten politici al heel lang. Vooral nu de zon laag staat en fel kan verblinden, riskeer je hier je leven. Er zijn geen degelijke aanduidingen dat hier fietsers of voetgangers de Nieuwelaan of de oprit kunnen oversteken. Kortom: deze situatie kan niet langer duren.”

Burgemeester Gerda Van Den Brande (N-VA) liet al weten dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de oprit sowieso wil schrappen als de sneltram er komt. “Maar het kan nog jaren duren voordat die sneltram er komt”, aldus de Fietsersbond. “In die tijd kunnen er nog veel slachtoffers vallen. Dat kunnen we niet aanvaarden.”

Volgens schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) is er begin december overleg met AWV over de toekomst van de oprit van de A12 richting Brussel aan de Plantentuin Meise. “We willen ook zo snel mogelijk een oplossing.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise