Ledlichten moeten zebrapaden beter beveiligen

Meise gaat een aantal oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers op de schoolroute beter accentueren met ledlichten.

Dat is onder meer het geval op de Nieuwelaan ter hoogte van de oversteekplaats carpoolparking aan de Sint Maartenschool en ter hoogte van de Van Dievoetlaan op de schoolroute naar De Leertuin wordt er . “De afgelopen herfst en winter kregen wij veel opmerkingen van ouders over de onveilige oversteekplaatsen ‘s morgens en ’s avonds omdat ze niet zo goed verlicht waren”, zegt schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). “Daarom worden er ledlichten aangebracht zodat de automobilisten de oversteekplaatsen beter en sneller opmerken.”

Ook de oversteekplaats aan de Drijpikkeldreef ter hoogte van de Dreef/Boskapel, waar veel kinderen per fiets oversteken om richting Londerzeel te fietsen, wordt voorzien van ledlichten.

“In de komende weken, zullen wij eveneens de middenlijn in de bocht aan de kerk van Rossem, op dezelfde manier accentueren”, aldus Thaelemans.

Kostprijs voor 20 ledlichten: 1324,95 euro

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise