Hulpaanbod voor kwetsbare personen in Meise

Wie tijdens de coronacrisis hulp nodig heeft om boodschappen te doen, maaltijden aan huis krijgen of de hond uit te laten, kan via www.meisehelpt.be of via telefoon een hulpvraag doen. Ook wie graag af en toe een telefoontje krijgt kan dit doorgeven. Vrijwilligers die willen helpen, kunnen zich via dezelfde weg aanmelden.

Sinds twee weken startte lokaal dienstencentrum De Spil met een boodschappendienst aan huis. Wie om mobiliteits- of gezondheidsproblemen niet zelf boodschappen kan doen, kan gebruik maken van deze dienst. Boodschappen bestellen kan elke werkdag tussen 9u en 12u via 02 892 21 50 of despil@ocmwmeise.be. In de voormiddag plaats je je bestelling, in de namiddag of de volgende werkdag krijg je je boodschappen aan huis geleverd. Deze dienst is gratis tijdens de coronacrisis.

Personeelsleden en vrijwilligers van OCMW Meise doen de boodschappen en leveren ze aan huis. Zij houden rekening met de veiligheidsmaatregelen: afstand houden, handen wassen en interactie vermijden. Veel mensen zijn nu alleen en zien weinig of geen mensen. Ook hier willen we als gemeente bij helpen. Via meisehelpt.be kunnen mensen die graag af en toe een telefoontje krijgen dit aan ons melden.

Wil je zelf helpen? Op www.meisehelpt.be kan je je registreren als vrijwilliger. Kan jij mondmaskers maken, of heb je tijd om boodschappen te doen of af en toe te telefoneren met een Meisenaar? Laat het ons weten.

De postbodes in Meise hielpen ook vrijwillig mee en bezorgden meer dan 900 kaartjes met de hulpmogelijkheden in de brievenbussen van alle 80+ers in Meise. Ken je nog mensen die hulp nodig hebben? Print het kaartje af via www.meisehelpt.be en stop het in de brievenbus van buren, vrienden, familie… die wel hulp kunnen gebruiken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise