Zwerfvuilcoach ontdekt zeven zakken vol cannabisplanten

Zwerfvuilcoach Luc Larivière blijft ook in deze coronatijden actief. Zopas heeft hij een zevental zakken vol met geoogste cannabisplanten gevonden in de Kerkhofstraat, op de grens van Londerzeel en Meise.

“Tja, wat doet een mens in deze tijden van corona?”, vertelt Larivière. “Bij het controleren van mijn fiets- en wandelroutes kom ik regelmatig sluikstortingen tegen in bossen en grasbermen. Ook burgers melden mij sluikstorten. Deze keer was dit terug het geval in onze beroemdste sluipweg in Meise, de Kerkhofstraat. Daar maak ik altijd een ommetje omdat ik weet dat het erdikwijls ‘bingo’ is. Ik haalde daar uit het bos een zevental zakken met restanten van geoogste cannabisplanten. Het ging om dichtgeplakte zakken. Mijn vermoeden ging dan ook al richting cannabis alvorens ik er één geopend had. De doordringende geur bevestigde mijn gelijk.”

Het is de vierde keer dat Larivière cannabisrestanten heeft teruggevonden. Hij ontdekte overigens ook drie grote storten van teelaarde om cannabisplanten te stekken.

Ondanks de bijzondere omstandigheden blijft Larivière zwerfvuil opruimen. “Onze jaarlijkse zwerfvuilactie viel dit jaar jammer genoeg in het water. ‘Mooimakers’ en gemeente hebben de actie afgelast, wat uiteraard begrijpelijk is. Na aandringen van een aantal vrijwilligers zijn we vorige zondag 22 maart toch op pad geweest volgens de opgelegde richtlijnen. We zijn met duo’s op pad gegaan en hebben toch de belangrijkste straten in de buurt opgekuist. In totaal waren we met 12 vrijwilligers. Iedereen vertrok van thuis uit om een straat of meerdere te ruimen. In totaal haalden we een 55-tal zakken op. Er zijn overigens nog Meisenaren die hetzelfde gedaan hebben.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise