Politie opgeroepen voor ‘hoestende’ jongeren

De politie is zondag tussenbeide gekomen na een vermeend incident met een viertal hangjongeren aan de bibliotheek van Meise. Een meisje zou er een voorbijganger benaderd hebben en met veel misbaar beginnen niezen en hoesten zijn in zijn richting. “Op zich al redelijk degoutant, maar in deze corona-tijden werkelijk wansmakelijk. Wat sommige mensen in deze moeilijke tijden bezielt”, liet de man weten op Facebook. Hij belde naar eigen zeggen ook de politie die snel ter plaatse kwam.

Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) bevestigt het bizarre verhaal. “De politie is inderdaad opgeroepen maar kon niet ingrijpen. Het is woord tegen woord want de jongeren verklaarden dat ze niks hebben misdaan. We staan dan ook machteloos want zoiets kan je niet bewijzen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise