Leerlingen, ouders en buren lopen voor baby Vinz

Een hartverwarmend initiatief in gemeentelijke basisschool Klim Op in Westrode (Wolvertem). Daar zullen de leerlingen vrijdag lopen voor de zieke baby Vinz (8 maanden).

Vinz is het kindje van een Annelies Van Keer, een kleuterleidster van de school. Zij werkt in de peuterklas en is in mei bevallen van Vinz. Vinz was vanaf de geboorte een zorgenkindje. Er werd mucoviscidose vastgesteld en Vinz heeft maar één werkend niertje.

Hij werd ondertussen ook al meerdere malen geopereerd aan de darmen en vorige week kreeg hij een nieuwe lever. Vinzke heeft al meer in het ziekenhuis verbleven dan thuis.

“Wij hebben voor de Warmste Week de opbrengst van onze projecten aan de muco vereniging gegeven”, zegt waarnemend directeur Timothy Joosten. “Maar nu gaf Lies aan dat het financieel en natuurlijk ook emotioneel heel zwaar is voor hen. Vinzke moet elke 3 dagen een fibrinogeen spuit krijgen. En dat is telkens een kost van 950 euro. De levertransplantatie was al goed voor een bedrag van 4.000 euro, en dan zijn er ook nog de kosten van de kinesist, het verblijf in het ziekenhuis,…”

“Wij voelen heel erg mee met Lies, Kristof en Vinzke. Daarom willen we met de leerlingen een sponsoringsinitiatief op touw zetten om hen financieel wat te kunnen bijstaan. We lopen voor Vinz op vrijdag dan ook een hele dag met de school, ouders, toezicht, buren,… De mensen zullen ook een bijdrage gevan. Wij lopen vanaf 8.30 tot 15.30 uur. Ook tijdens de speeltijden én de middag zullen we niet stoppen.”

Meer info op: https://www.gofundme.com/f/Vinz050519

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise