Binnenkort gemeenschapswachten in straatbeeld

Binnenkort zullen voor het eerst twee gemeenschapswachten aan de slag gaan in de gemeente. Het gemeentebestuur gelooft dat hun dagelijkse aanwezigheid op de straat, in een herkenbaar uniform, een meerwaarde biedt voor Meise. “Met de gemeenschapswachten willen we het veiligheidsgevoel van de burgers verhogen en openbare overlast en criminaliteit voorkomen”, klinkt het.

Het takenpakket van de gemeenschapswachten is ruim. Ze maken mensen wegwijs die op zoek zijn naar hulp of informatie en vormen zo een aanspreekpunt voor bewoners. Informeren en sensibiliseren, communiceren, toezicht houden en begeleiden maar ook verbaliseren zijn hun sleuteltaken. Zo kunnen ze vaststellingen doen van inbreuken op gemeentelijke reglementen en verordeningen die uitsluitend het voorwerp kunnen uitmaken van administratieve sancties, of vaststellingen van inbreuken op de gemeentelijke reglementen inzake retributie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise