Meise wil zwerfkattenbestand onder controle houden

De gemeente Meise onderneemt actie om het zwerfkattenbestand op zijn grondgebied onder controle te houden. “Samen met de Stichting Maes zorgt de gemeente voortaan voor de opvang van alle zwervende en verloren gelopen dieren op ons grondgebied”, vertelt burgemeester Gerda Van den Brande, bevoegd voor Dierenwelzijn.

“Inwoners willen niet altijd een zwerfkat melden, omdat ze denken dat deze kat uit hun buurt zal verdwijnen. Maar alle zwerfkatten die worden gevangen, worden na sterilisatie op dezelfde plaatsweer losgelaten. Bij Stichting Maes en de dienst Leefmilieu kan je zwerfkatten melden of meer informatie krijgen.”

Kittens worden via Stichting Maes opgevangen en na sterilisatie ter adoptie aangeboden. Als ondersteuning heeft minister van Dierenwelzijn Ben Weyts dit jaar onder andere een chiplezer en zwerfkattenschuilhokken aangeboden. Meise heeft er zopas twee kunnen plaatsen. Zowel Stichting Maes als vrijwilligers zullen deze onderhouden.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...