Op oudjaar uitgebrande wagen eindelijk weggetakeld

De wagen die op oudejaarsavond in de wijk in Oppem uitbrandde, wordt deze week uiteindelijk dan toch weggehaald. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente nu er ook al sprake is van sluikstorten aan het autowrak.

De wagen, een Toyota Avensis, brandde in onduidelijke omstandigheden uit. Mogelijk ontstond het vuur door het afsteken van illegaal vuurwerk. Vier maanden later staat het autowrak echter nog steeds vlakbij een aantal garageboxen in de Gudrunlaan. “Na de vaststelling eind december werd door de wijkinspecteur bij de eigenaar aangedrongen om het wrak zo snel als mogelijk weg te halen”, legt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) uit. “Deze beloofde dit te doen, maar er werd geen gevolg aan gegeven.”

De gemeente stuurde vervolgens ook een aangetekend schrijven naar de eigenaar maar de brief kwam ongeopend terug. Omdat er nu ook sluikstorten in de nabijheid van de wagen worden vastgesteld, gaat de gemeente het autowrak nu toch zelf laten verwijderen en aanbieden aan een erkend verwerker. “Er wordt bekeken hoe de kosten kunnen gerecupereerd worden. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de gemeente hiervoor zal opdraaien”, aldus nog Van den Brande.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise