Woonwagenbewoners op tijd vertrokken

De woonwagenbewoners die sinds dinsdagavond op de parking van voetbalclub SC Wolvertem in de Veilinglaan stonden, zijn woensdag in de late namiddag vertrokken. Net op tijd, want burgemeester Jos Emmerechts had hen tot 19 uur gegeven om het grondgebied te verlaten.

Dinsdag hadden de zigeuners hun vijftien woonwagens eerst op een weide van Stephex Stables geplaatst, maar al snel trokken ze naar de parking van de voetbalclub. Burgemeester Jos Emmerechts was daar niet mee gediend en ondertekende een burgemeestersbesluit dat hen 24 uur de tijd gaf om te vertrekken. Kwamen ze dat niet na, dan overwoog hij juridische stappen. Maar zover komt het dus niet, want rond 17 uur waren alle woonwagenbewoners weg. Waar naartoe, is niet duidelijk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise