Bestuurder geflitst aan 207km/u

 

Op de Merchtemsesteenweg in Wolvertem is een wagen geflitst aan liefst 207 km/u. De politie spreek van een “weerzinwekkende” snelheid. Het is al op korte tijd het tweede voertuig dat op dezelfde plaats gemeten wordt aan zo’n hoge snelheid.

De snelheidscontrole vond plaats op 28 mei. In totaal passeerden er meer dan 844 voertuigen het flitstoestel. Zo’n 120 (14%) bestuurders deden dit sneller dan de toegelaten maximumsnelheid van 70 km/u. Zo’n zes bestuurders reden sneller dan 100 km/u. Zo registreerde het toestel snelheden van 105 (tweemaal), 107, 112 en 113 km/u.

Voor elk van deze overtredingen wordt er een proces-verbaal opgesteld en het politieparket van Vilvoorde zal de strafmaat bepalen voor de zwaardere overtredingen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise