Jeanne Van Ginderachter overleden

Op dinsdag 9 januari overleed bij haar thuis in Meise Jeanne (Jeanneke) Van Ginderachter (93), de enige dochter van Jozef Van Ginderachter. Jozef Van Ginderachter was de man die Brouwerij Martinas groot maakte en zijn nam gaf aan het Ginder-Ale bier dat er gebrouwen werd. Hij was ook 25 jaar lang burgemeester van Merchtem.

Jeanne was zijn enige dochter. Zij huwde Constant De Smedt (uit een Opwijkse brouwersfamilie) en was de moeder van Jo (+) en Chantal De Smedt. De brouwersfamilie was altijd nauw betrokken bij de Koninklijke Muziekvereniging Concordia waarvan Jeanne Van Ginderachter jarenlang erevoorzitter was. Exact twee jaar geleden liet Concordia nog een eigen bier brouwen dat ze ‘Dame Jeanne’ noemden, naar hun geliefde erevoorzitter.

De verrijzenisviering vindt plaats op zaterdag 13 januari om 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodtkerk in Merchtem.

Foto : erevoorzitter Jeanne Van Ginderachter met Concordia voorzitter Marc Vanderstraeten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk