Nieuwe zorgboerderijen gezocht

 

Met het project ‘Groene Zorg in de Vlaamse Rand’ wil Steunpunt Groene Zorg, samen met de provincie Vlaams-Brabant, de structurele achterstand in het aanbod aan zorgboerderijen wegwerken. Bedoeling is om nieuwe zorgboerderijen actief te rekruteren. Op 28 november vindt in dat kader in het administratief centrum van Meise een infomoment plaats van 20 tot 22.30 uur.

Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf dat een bijdrage wil leveren tot het zich terug gezond en goed voelen van mensen. Maar ook andere groene omgevingen zoals manèges, dierenpensions, hobbylandbouw of kleinschalige tuinbouw bieden groene zorg. Een brede waaier van doelgroepen komt hiervoor in aanmerking: mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap, mensen met een psychiatrische problematiek, jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, jongeren die schoolmoe zijn,… Zowel volwassenen als jongeren kunnen dus op de zorgboerderijen terecht.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise