Verbouwingsproject voor nieuwe chirolokalen voltooid

 

De vzw Build a Wall heeft fase twee van het verbouwingsproject voor nieuwe jeugdlokalen voor Chiro Eversheim op de Lindesite afgerond. Komende zondag vindt de feestelijke opening plaats.

Chiro Eversheim is al enkele jaren op zoek naar een alternatief voor de huidige verouderde infrastructuur. Die voldoet immers niet meer aan de vereisten om een gezonde jeugdwerking te kunnen blijven garanderen. Daarom werd in 2012 Build a Wall vzw opgestart met als doel om de jeugdlokalen voor de Chiro op de Lindesite te hernieuwen.

“Het eerste van de twee panden was al klaar in maart 2015 en bood alvast de ruimte aan de vier jongste afdelingen van Chiro Eversheim”, legt Maarten Depuydt van Chiro Eversheim uit. “Nu is ook het tweede pand klaar met maar liefst negen afdelingslokalen, een kleine keuken, sanitair en ruimte voor materiaal opslag. Een van de afdelingslokalen is speciaal voorzien voor onze Chiro Plus werking.”

Het pand dat nu wordt opgeleverd aan de jeugdbeweging, werd eind 2015 ter beschikking gesteld door de gemeente Meise voor verbouwing. “De financiële middelen om dit te realiseren werden verworven door jarenlang intensieve sponsorwerking en acties door de vzw én Chiro zelf. De werken werden uitgevoerd via enkele aannemers en tal van vrijwilligers en sympathisanten.”

Komende zondag 26 maart om 16 uur vindt een feestelijke opening plaats, waarbij de Chiroleiding de sleutel ontvangt. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om het pand te bezichtigen en te genieten van een hapje en een drankje. Er zullen ook springkastelen én een terugblik op de werken voorzien zijn.

Later zullen de oude panden op de site worden afgebroken, waardoor heel wat nieuwe extra speelruimte vrijkomt op de Lindesite. In het Lindegebouw zullen de bestaande lokalen vervangen worden door 2 leidingslokalen en een groot extra lokaal voor de andere verenigingen actief op de site.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise