Ook Meise kant zich tegen Eurostadion

 

De gemeente Meise heeft nu ook een bezwaarschrift ingediend tegen de vergunningsaanvraag van het Eurostadion-project. Net als Vilvoorde en Wemmel, die eerder al een bezwaarschrift indienden, vreest Meise vooral verkeersoverlast door de mogelijke komst van het nieuwe stadion.

“De komst van het Eurostadion en alle bijhorende nevenactiviteiten zullen een enorm nefaste impact hebben op héél de regio, inclusief Meise en haar inwoners. Ik vrees vooral voor een verkeersinfarct als het project er in deze vorm komt”, zegt schepen van Mobiliteit Jonathan De Valck (N-VA), die ook persoonlijk als inwoner ook nog eens bezwaar heeft ingediend. “Het Eurostadion komt in vogelvlucht op luttele kilometers van ons dorpscentrum te liggen. We stellen ons onder meer vragen over de A12 als invalsweg. Die is nu al verzadigd.” Alle bezwaarschriften moesten uiterlijk gisteren binnen zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise