Kind en Gezin voortaan in administratief centrum

 

Het administratief centrum heeft er een nieuwe bestemming bij. Het bood al onderdak aan de gemeentediensten, het PWA en de politiepost Meise en nu heeft ook Kind en Gezin Meise er enkele lokalen in gebruik genomen.

Jarenlang gingen ouders van pasgeborenen met hun ukjes naar De Snipper. Daar huurde Kind en Gezin Meise enkele lokalen voor hun consultaties. Maar ‘De Snipper was niet ideaal, het was er te klein’, vertelt Clara Thoelen, vrijwilliger en coördinator bij Kind en Gezin Meise.

Kind en Gezin organiseert ongeveer 23 zittingen per kwartaal, telkens op dinsdagvoormiddag en dinsdag- of donderdagavond. “Alle pasgeborenen worden bezocht door de regioverpleegster. Zij vertelt de gezinnen dat hun baby vanaf 1 maand welkom is op het consultatiebureau. Uiteindelijk komt elke baby zo’n 10 keer langs, tot ze 2,5 jaar zijn. De baby’s worden er gewogen en gemeten, krijgen er vaccinaties en ondergaan een oor- en oogtest. De ene keer bekijkt de dokter de baby, de andere keer onderzoekt de verpleegster de baby.”

Veertien vrijwilligers leiden alles in goede banen. Zij ontvangen de gezinnen, maken ze wegwijs en helpen met het wegen en meten. “Soms zien we mama’s die we nog als baby gekend hebben’, vertelt Thoelen enthousiast. En dat alleen is al heel straf. Sommige vrijwilligers hebben immers al duizenden baby’s door hun handen zien gaan. Zo komen er elk kwartaal 250 à 300 kinderen op consultatie. In 2015 waren er in totaal 1.093 bezoeken bij Kind en Gezin.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise