Plantentuin heeft goed jaar achter de rug

De Plantentuin Meise kijkt tevreden terug op het jaar 2015. “Ondanks het minder goede weer en de terreurdreiging bereikten we met onze bezoekersaantal (124 781) de tweede beste score ooit”, klinkt het. “De orchideeĂ«nshow Flori Mundi trok bijna 20 000 kijklustigen. Het lichtfestival WinterFloridylle maakte haar debuut en werd met succes onthaald. De lang verhoopte realisatie van een moderne onthaalinfrastructuur en de landschapsaanleg en renovatie van het Plantenpaleis, vervat in fase 1 van het Masterplan, werd ingezet en op wetenschappelijk vlak haalden we een record aan publicaties en wetenschappelijke bijdragen.”

“Er werd ook een gloednieuwe elektronenmicroscoop in gebruik genomen en intern ging een herstructurering van start; er werden drie interne afdelingen gedefinieerd: onderzoek, collecties en publiekswerking. Al de verwezenlijkingen waren slechts mogelijk dankzij de voortdurende inspanningen van alle personeelsleden, vrijwilligers, onbezoldigd wetenschappelijke medewerkers en gidsen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise