Oppem opent speelweide Opsakee

In de Gudrunlaan in Oppem, naast het waterzuiveringsstation van Aquafin, is zopas speelweide Opsakee officieel in gebruik genomen. Enkele jaren geleden nog werd het basket- en voetbalpleintje langs de Haleweinweg gesloten omdat het te veel geluidshinder veroorzaakte. De gemeente ging daarop op zoek naar een alternatief.

Het terrein kreeg als naam ‘Opsakee’, naar het vroegere buurthuis, en is vooral bestemd voor de kinderen van de woonwijk in Oppem. Ze kunnen er naar hartelust sporten en spelen.

Vooraan is er een zone voor balsporten die intens gemaaid zal worden. Er zijn verschillende speelelementen (klauterspeelhoek met boomstammen, speelheuvel) en rustplaatsen voorzien (amfitheater, zitbank en picknicktafel).

Het terrein werd ingekleed met bosplantsoen (bijna 500 stuks) onder de vorm van hagen en heggen, klein fruit (zoals aalbes) en een heuse hoogstamfruitgaard met eetbare appel, peer, kers, kriek, pruim, mispel, okkernoot en tamme kastanje. Tenslotte zorgt een wadi en poel voor de nodige wateropvang.

De bewoners werden betrokken bij zowel de inrichting als de opening. Sommige ideeën voor de inrichting werden door de kinderen uit de wijk zelf aangereikt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise