Rusthuis Oase klaar voor verhuis

Woonzorgcentrum Oase in Meise en haar 80 bewoners verhuizen naar betere oorden. Na bijna 20 jaar ruilen ze de Kapellelaan in Meise in voor een nieuwbouw aan de Tramlaan in Wolvertem.

Voor de verhuis – gepland voor komende dinsdag – zal een voltallig medewerkersteam en meer dan 100 vrijwilligers ter beschikking staan om de 80 bewoners naar hun nieuwe thuis te begeleiden. Het splinternieuwe complex bestaat uit 80 kamers met daaraan gekoppeld 75 assistentiewoningen.

Oase is een echt familiebedrijf. Vader Peeters werkte in het rustoord en nam het nadien over met externe vennoten. Die werden later door de drie zonen uitgekocht. “Later ging vader oppensioen en is onze oudste broer eruitgestapt”, vertelt Stefan Peeters.

Hij en zijn broer Bart zijn al een tiental jaar bezig met het nieuwbouwproject. Een en ander heeft heel wat voeten in de aarde gehad. “Het was moeilijk om een geschikte locatie te vinden in de gemeente. De prijzen waren uiteraard niet min voor zo’n groot stuk grond en dan was er nog een fameus RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) dat twee jaar vertraging heeft veroorzaakt. Gelukkig heeft de bouwfirma de grond voor ons geprefinancierd.”

Het rusthuis op de Kapellelaan heeft zijn beste tijd gehad. Bart en Stefan zijn dan ook bijzonder tevreden dat momenteel de laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe hypermoderne accomodatie. “Zo zijn de sanitaire voorzieningen zijn helemaal ingericht volgens de laatste technische snufjes en we zijn ook heel fier op onze uitgebreide fitness en vernuftig oproepsysteem.”

De 80 rusthuisbewoners zullen zich vestigen in het eigenlijke complex waar ze wel veel ruimer zullen zitten dan nu. “En van de 75 assistentiewoningen is de helft al ingenomen. Vooral oudere mensen die zich toch nog niet echt in een rusthuis zien zitten, kunnen daar terecht. Tegelijk kunnen ze wel over dezelfde zorg beschikken als dat nodig is.”

Verder is er ook nog een ondergrondse parking met een 60 plaatsen en een ‘Grand Café’ voorzien, dat zal fungeren als een soort ontmoetingsplaats.

De verhuis op dinsdag 8 maart gaat gepaard met heel wat voorbereidingen. Een voltallig medewerkersteam en meer dan 100 vrijwilligers zullen ter beschikking staan om de 80 bewoners naar hun nieuwe thuis te begeleiden.

“Onze bewoners en werknemers zijn een paar weken geleden al eens mogen gaan kijken. Het is uiteraard een beetje stresserend want ze laten hun vertrouwde wereld achter zich. Maar ze kijken toch allemaal uit naar hun nieuwe woonomgeving.”

De verhuis zal in twee shiften gebeuren. De bewoners komen met de bus of ziekenwagens toe rond 9 of 11 uur in hun nieuwe rustoord. Met de rode loper uitgerold, zal de fanfare van Sint-Cecilia hen hartelijk ontvangen met feestmuziek. Tegen de middag zal iedereen dan kunnen genieten van hun eerste middagmaal samen.

Op zondag 20 maart is de opendeurdag voorzien. Tijdens deze “Dag van de Zorg” kan je het nieuwe Oase zelf ontdekken tussen 10 en 17 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise