300 nieuwe sociale woningen in Eversem

Er staat een nieuwe sociale woonwijk op stapel in Eversem. In totaal kunnen 300 huizen en appartementen worden gebouwd vlakbij de school.

‘Door de samenwerking met Vlabinvest zullen ook mensen met een iets hoger inkomen in aanmerking komen voor het huren en kopen van een sociale woning’, zegt schepen van wonen Sonja Becq (CD&V).

De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting (GMV) en de gemeente Meise onderzoeken de mogelijkheid om een nieuwe sociale woonwijk in te planten in Eversem. De GMV is de initiatiefnemer. Zij is eigenaar van het gebied gelegen tussen de Voorveldstraat – s’Herenweg en de bestaande wijk.

Momenteel worden er op de site al 9 sociale huur- en 17 sociale koopwoningen gerealiseerd. De bouw van deze eerste fase gestart is half 2014 en zal zo’n 2 jaar in beslag nemen.

In een tweede fase wil de GMV, de gemeente en Vlabinvest zo’n 300 sociale huur- en koopwoningen realiseren op het aangrenzende gebied tussen Tussenveld – Papenkoren –Middelveld – Heimbeekveld met een oppervlakte van ongeveer 11 ha.

‘Er wordt nu een studie uitgewerkt met als doel na te gaan hoe zo’n nieuwe wijk kan ontwikkeld worden met aandacht voor groen, toegankelijke straten en een goede mix aan koop- en huurwoningen en appartementen’, zegt schepen Becq.

Vlaanderen heeft alle gemeenten doelstellingen opgelegd over het aantal sociale woningen. ‘Dit zogenaamde sociaal objectief betekent dat we in Meise tegen 2020 moeten zorgen voor 126 sociale huurwoningen, 62 sociale koopwoningen en 3 sociale kavels.’

‘In Wolvertem zijn binnen het Sancta Maria project 29 sociale huur- en 14 sociale koopwoningen voorzien. In Eversem worden momenteel 9 sociale huur- en 17 sociale koopwoningen gebouwd. Wat nu voorligt kan ons helpen dit sociaal objectief te bereiken’, aldus nog Becq.

Vanavond om 20 uur wordt in het administratief centrum een informatieavond georganiseerd voor de inwoners uit de directe omgeving. ‘Zij zullen namelijk rechtstreeks te maken hebben met de ontwikkeling van een nieuwe buurt. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden welkom. Het is echter niet mogelijk om zich voor de tweede fase van dit project in te schrijven.’

Wie meer informatie wil over andere projecten van GMV kan terecht op www.volkshuisvesting.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise