Overnemer gezocht voor 'De Lindeboom'

Volkscafé De Lindeboom in Imde (Meise) staat over te nemen. Uitbaters Jan (59) en Annie (59) stoppen er eind dit jaar na 25 jaar mee en verkassen naar de kust waar ze nog wat gaan genieten.

Ze hopen dat er tegen dan een kandidaat is gevonden anders gaat het cafĂ©, dat al ruim 100 jaar bestaat, onherroepelijk dicht. ‘Dat zouden we heel jammer vinden. Niet zozeer voor ons maar voor al onze trouwe klanten’, klinkt het.

De Lindeboom in Imde is door de jaren heen een begrip geworden in Wolvertem en de ruime omgeving. Niet alleen is er het gezellige café maar ook de feestzaal, wat het tot het toevluchtsoord bij uitstek maakt voor alle mogelijke verenigingen uit de omgeving.

Het cafĂ© is ruim 100 jaar oud. CafĂ©baas Jan Seghers is er al de derde generatie die er pinten tapt. ‘Mijn grootmoeder Ursula en mijn moeder Jeannette zijn mij voorgegaan’, vertelt Jan.

‘Op 1 juli 1990 ben ik eraan begonnen. Ik ben geboren in de kamer, die zich pal in het midden bevond van waar nu het cafĂ© is. Ik heb een en ander dus met de paplepel meegekregen (lacht). Na zes maanden is mijn vrouw Annie mee in de zaak begonnen omdat ik het alleen niet meer kon bolwerken.’

In 1995 werd het cafĂ© verbouwd en vergroot. ‘Wij deden en doen sindsien alles wat tussen geboren worden en sterven ligt aan evenementen en feesten: koffietafels, babyborrels, huwelijksverjaardagen, noem maar op. Iemand heeft hier zelfs een feest gegeven omdat hij blij was om van zijn vrouw vanaf te zijn (lacht).’

‘Iedereen was hier kind aan huis’, gaat Annie Ghijs verder. ‘Ook alle politieke partijen. Zij kwamen hier allemaal vergaderen. Zodanig dat ik op een bepaald moment niet meer wist wie ik in welke zaal moest zetten. Zowel CD&V, Open Vld als Vlaams Belang zaten hier ooit bij mekaar zonder dat ze het van mekaar wisten. Uiteindelijk kwamen ze nadien allemaal samen in het cafĂ© waarbij ze mekaar verbaasd aankeken met de vraag: ‘Wat doe jij hier?’ (lacht).’

Er werden ook tal van optredens georganiseerd in de loop der jaren. ‘Vooral dan van lokale held Jo Vally. Hij kwam hier vaak ook gewoon repeteren. Maar ook Gunther Neefs, Geena Lisa, Lisa Del Bo, Luc Steeno en Helmut Lott passeerden de revue.’

‘We hebben uiteraard ook veel klanten al zien wegvallen. Op donderdag kwam hier altijd een groepje van 10 Ă  15 man al wat oudere mensen. Ze tapten moppen en spraken over vanalles en nog wat. Wij noemden hen ‘Het Parlement’. Daarvan zijn er nog maar een drietal over.’

En dan plots in maart 2011 werd Jan zwaar ziek. ‘Ik ben toen meer dan twee jaar inactief geweest. Mijn vrouw heeft alles op zich moeten nemen Toen hebben we pas ondervonden hoezeer we op onze klanten konden rekenen. Zij stonden altijd klaar.’

‘Gelukkig ben ik er toch doorgekomen. Maar ik voel toch sindsdien meer dat het zware werk, de lange dagen en de nachtelijke uren in het cafĂ© en de feestzaal hun tol eisen. Ik ben op pensioengerechtigde leeftijd gekomen en we hebben dan ook besloten om er dit jaar mee te stoppen. We willen graag nog enkele jaren van een ‘ander’ leven genieten aan de kust.’

‘We willen de klanten bedanken voor al die jaren. Vooral voor hen hopen we dat we een overnemer vinden zodat De Lindeboom nog jaren voortbestaat. 19 december wordt anders sowieso onze laatste dag.’ GeĂŻnteresseerde kandidaten kunnen bellen 02/2694749 of mailen naar delindenboom@gmail.com.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise