Woonproject Residentie Statio krijgt eerste steen

Burgemeester Jos Emmerechts (CD&V) heeft samen met Johan Willemen van het gelijknamige bouwbedrijf de eerste steen geplaatst van het woonproject ‘Residentie Statio’ langs de Tramlaan en de Zep in Wolvertem.

Residentie Statio telt in totaal 41 appartementen verdeeld over drie gebouwen en is gelegen in een nieuw woonuitbreidingsgebied.

Residentie Statio komt recht tegenover het nieuw administratief centrum van de gemeente, de buurt die op heel korte tijd bijna helemaal wordt volgebouwd en waar heel wat extra bewoners bijkomen.

‘Met de fusie van de gemeenten in 1976 stelde het toenmalige gemeentebestuur van Meise vast dat er nood was aan een nieuwe visie voor de behuizing van haar centrale administratie voor haar inwoners’, speechte burgemeester Emmerechts.

‘Begin 2012 keurde de gemeenteraad het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) goed voor de ruimte tussen de Stationsstraat, Wilgenlaan en Hoogstraat. De ingebruikname van het gloednieuwe administratief centrum op deze site, heeft duidelijk een impact op het centrumgebeuren van Wolvertem.’

‘Residentie Statio past naadloos in het geheel van dit RUP. Ik wens iedereen die meewerkt aan dit project proficiat en een warme welkom aan de toekomstige bewoners.’

Nog 25 appartementen te koop

Momenteel zijn er nog 25 appartementen beschikbaar met een oppervlakte tussen 63 en 108 vierkante meter en 1 à 3 slaapkamers. 16 appartementen werden al verkocht.

De drie gebouwen van Residentie Statio staan op voldoende afstand van elkaar, waardoor elk appartement een goede lichtinval heeft.

De meeste appartementen hebben een zuidwest georiënteerd terras, afgewerkt met glazen balustrades. De dakterrassen van de penthouses zijn zeer uitgestrekt, de appartementen op het gelijkvloers hebben een tuin.

Parkeren kan in de grote ondergrondse parkeergarage en er zijn ook parkeerplaatsen bovengronds.

Het einde van de werkzaamheden is voorzien medio 2016. 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise