Sp.a-Meise2020 vraagt nieuw Postpunt in Wolvertem

Sp.a-Meise2020 wil dat er een nieuw Postpunt komt in Wolvertem. In 2006 werd het postkantoor in de Hoogstraat gesloten. Ter compensatie van dit postkantoor kwam er een Postpunt in de Spar gelegen in de Godshuisstraat.

‘Dit Postpunt heeft echter recent haar activiteiten stopgezet en er werd geen ander Postpunt geactiveerd in Wolvertem’, zegt gemeenteraadslid Roel Anciaux.

‘De inwoners van Wolvertem moeten zich voor hun postverrichtingen nu dus verplaatsen naar het postkantoor op de Nieuwelaan in Meise. Wij hebben in 2006 al actie gevoerd tegen de sluiting van het postkantoor in Wolvertem. Toen vonden we het al een onaanvaardbare en asociale beslissing.’

‘De sluiting van het Postpunt nu gaat in tegen de afspraken die in 2006 na de sluiting van het postkantoor werden gemaakt. Wij vragen dan ook dat bpost dringend een nieuw Postpunt opent in Wolvertem. Voor veel mensen, bijvoorbeeld gepensioneerden, is het zich verplaatsen naar het postkantoor in Meise gewoonweg te moeilijk.’

‘Er  moet dus dringend een oplossing komen. Daar waar bpost zich in 2006 nog kon verschuilen achter budgettaire redenen, zijn deze vandaag niet meer relevant. Bpost is een winstmakend beursgenoteerd bedrijf dat echter nog steeds oog moet hebben voor haar sociale opdracht.’

Anciaux heeft het punt op de agenda van de gemeenteraad van mei gezet. Hij vraagt dat het gemeentebestuur dringend contact opneemt met Bpost.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise