Kinderen voeren via YouTube actie voor meer bos (+ video)

Drie creatieve kids uit Meise hebben met ‘Kind op zoek naar het laatste bos’ een filmpje gemaakt waarmee ze ijveren voor meer bos in Vlaanderen. Het filmpje werd intussen gepost op YouTube en werd al door meer dan 2.000 mensen bekeken.

De reacties zijn alvast erg positief. De drie hebben zich elk op hun manier hebben ingezet: de jongste (Midas, 10) speelt de rol van het kind dat op zoek gaat naar het laatste bos, het meisje (Jana, 13) filmde de meeste beelden en de oudste (Jonas, 15) zorgde voor de digitale montage.

‘Wij vinden het spijtig dat er zo weinig bos is en willen daaraan iets aan veranderen’, zegt Midas. ‘We hopen dat er nog meer mensen het filmpje zullen bekijken, de link doorsturen of op Facebook zetten. Maak het overal bekend want samen betekenen we een verschil.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise