Studenten van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten houden afstudeerexpo

De Liedekerkse Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten (ABAK), dat ook vestigingen in Ninove, Gooik, Opwijk en Roosdaal heeft, zet op zaterdag 17 juni de deuren open. Studenten stellen er hun afstudeerproject voor, nieuwe studenten kunnen de academie leren kennen.

Het hele jaar door gonst het bij de academie van de activiteit en de creativiteit. Het einde van het schooljaar is dan ook het moment om de deuren eens te openen voor het grote publiek zodat iedereen eens kennis kan maken met al dat creatieve talent. De ABAK doet dat op zaterdag 17 juni tussen 10 en 17 uur in de vestiging aan GC Warande in de Opperstraat in Liedekerke.

Je kan in alle lessen vrij binnenwandelen en een zoektocht met de hele familie ondernemen. Bij tekenkunst kan je tot 16 uur zelf meewerken en in de kinderateliers kan je tussen 13.30 en 17 uur verschillende workshops volgen. Rechtover de academie, in de Warande, stellen de jongeren en volwassenen hun afstudeerwerk tentoon. De expo is open op zaterdagen 10 en 17 juni en zondagen 11 en 18 juni tussen 14 en 18 uur.

Ondertussen zijn de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar geopend. De opendeurdag is de gelegenheid om met de leerkrachten en opleidingen kennis te maken. In september kan je zo ook deelnemen aan een gratis proefles. Kinderen tussen zes en zeventien jaar kunnen zo les Beeldatelier volgen, volwassenen kunnen kiezen uit de ateliers schilderkunst, tekenkunst, levend model en keramiek.

Lesmomenten en meer info vind je op www.liedekerke.be/ABAK

Topartikels editie Ninove-Dender