Leerlingen basisschool Knipoog zingen, dansen en planten een boom voor Wereldwaterdag

Voor 4.500 leerlingen stond de schooldag dinsdag in het teken van water en bos voor de Wereldwaterdag@school, een organisatie van de ngo Join For Water, Goodplanet en BOS+. 33 scholen verspreid over Vlaanderen werkten acties uit om minder vlees te eten, bos- en watervriendelijke alternatieven te vinden, een boom te planten, te beschermen of te eren. Ook de ruim 180 kinderen van kleuter- en basisschool Knipoog in Liedekerke namen deel aan de actie en kwamen voor de gelegenheid in het blauw naar school.

De hele dag stond in het teken van Wereldwaterdag en kort voor het einde van de schooldag volgde op de speelplaats onder een stralend lentezonnetje de apotheose. Dan dansten en zongen de leerlingen en de juffen samen een waterdans.

Maar het blijft niet bij deze ene actie, de school gaat deze week nog verschillende andere uitdagingen aan. “Eerder hebben we in onze tuin al een appel- en perenboom geplant en maakten de verschillende klassen blauwe waterdruppels waarmee we de lindeboom vooraan de school hebben versierd. Voor die boom krijgen we nog een oorkonde van de burgemeester met de belofte dat de boom de komende eeuw mag blijven staan”, zegt juf Heidi. 

Vrijdag wordt tot slot nog een veggiedag georganiseerd op school om de aandacht te vestigen op het feit dat de productie van vlees en andere producten een bedreiging vormt voor onze (tropische) bossen. “Nadien doen de leerlingen nog een wandeling om deze leerrijke week af te sluiten”, besluit juf Heidi.

Topartikels editie Ninove-Dender