Liedekerke maakt kennis met Het Luisterspel

Het luisterspel is een genre dat met uitsterven bedreigd is. Ooit was het anders. Tussen 1 januari 1990 en 31 december 1997 lieten duizenden hun middageten koud worden om te luisteren naar de dagelijkse aflevering van Het Koekoeksnest, een luisterspel op Radio 2. Grote Vlaamse acteurs (o.m. Jo De Meyere, Ugo Prinsen, Jennhy Tanghe, Lea Couzin, Jaak Van Assche en vele anderen) leenden hun stem om een meeslepend radioverhaal te schetsen.

LIEDEKERKE Het Luisterspel 2

Ondertussen is dat dus ook weer twee decennia geleden. Op dinsdag 24 maart laat Luc Vierendeels die mooie erfenis herleven tijdens een lezing in GC De Warande. Aanvang 19.30 uur. De lezing wordt gestoffeerd met originele opnames uit diverse luisterspelen. Niet te missen.

Topartikels editie Ninove-Dender