Stationsparking Begijnenmeers maandag weer open

De stationsparking aan de kant van Nijverheidszone Begijnenmeers in Liedekerke is vanaf maandag 26 september opnieuw beschikbaar.

De parking werd de voorbije maanden grondig vernieuwd. Het aantal parkeerplaatsen blijft na de vernieuwing behouden. In de komende dagen worden de bordjes die de parkeerplaatsen voor personen met een handicap aanduiden nog geplaatst.

Stationsstraat

werken stationsstraat liedekerkeIn juni startte Wegen en Verkeer ook met de heraanleg van de Stationsstraat (tussen de Zavelstraat en de Affligemsestraat). Een groot deel van de werkzaamheden is ondertussen afgerond.

De aanleg van het plein zelf start zodra de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug wordt geplaatst. De planning daarvan is nog niet bekend.

Het verkeer moet ook de volgende maanden de omleiding via de Affligemsestraat en de Muilenstraat blijven volgen.

Alle handelaars in de Stationsstraat – uitgezonderd in de werkzone – blijven met de wagen bereikbaar via de omleiding.

Perrons

In augustus is Infrabel gestart met de bouw van een keermuur langs het talud van spoor 1. Deze werken duren nog tot eind oktober.

Daarnaast is de afwerking van de eerste fase van de perrons (150 van de 350 meter) volop aan de gang. De perrons zijn in deze zone al opgehoogd en beklinkerd.

In de komende maanden werkt Infrabel de perrons en de nieuwe trappen verder af. Deze werkzaamheden duren nog tot volgend voorjaar. In deze periode worden ook de perronluifels en de draagstructuur van de liften geplaatst. De bestaande doorgang via de oude tunnel blijft ondertussen in gebruik.

Stationsgebouw

nieuw station liedekerke prefabOok de bouw van het nieuwe stationsgebouw gaat vlot vooruit. Na het aanbrengen van de funderingen, werd de prefabstructuur aangebracht.

In de komende maanden krijgt het nieuwe gebouw meer vorm. Volgens de huidige planning zou de ruwbouw van het station klaar zijn in november.