Kevin Van der Perren wordt ereburger van Liedekerke

De gemeenteraad van Liedekerke stemde donderdagavond in met een voorstel van de gemeentelijke sportraad om de gewezen kunstschaatser Kevin Van der Perren (32) de titel van ereburger toe te kennen.

Kevin is dan wel een Ninovieter, maar tijdens zijn schaatscarrière sleet hij wellicht meer uren op de Bloso-schaatsbaan op de Heuvelkouter in Liedekerke dan thuis in Ninove.

Van der Perren deed mee aan dertien opeenvolgende EK’s en won bron in 2007 en 2009.

Aan de wereldkampioenschappen nam hij tien keer deel. Op het WK van 2008 behaalde hij met de zesde plaats zijn beste eindklassering.

Op het WK 2010 deed hij, als eerste man in competitie een combinatie van een viervoudige sprong met nog eens twee drievoudige sprongen er achteraan.

Kim Il-sung

Van der Perren treedt als ereburger van Liedekerke in de voetsporen van gewezen beroepsrenner Willy Teirlinck, gewezen wereldrecordhouder friet bakken Rudy Van den Borre én – van een wel erg vreemde eend in de bijt gesproken – de gewezen Noord-Koreaanse leider Kim Il-sung.

Die laatste kreeg in 1987 van toenmalig socialistisch burgemeester Clement Laurent tijdens een bezoek aan Noord-Korea een erepenning en oorkonde als ereburger van Liedekerke.

De penning en oorkonde zijn overigens nog steeds te zien in een museum in de hoofdstad Pyongyang.