Gamen in de bib tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie, vanaf maandag 28 oktober, richt de jeugddienst Liedekerke in de jeugdafdeling van de bib opnieuw twee gratis gamehoeken in. Je kunt er in cosy zeteltjes meer een tiental spelletjes op de wii spelen. Een vrijwilliger begeleidt de activiteiten.

Met dit initiatief willen de jeugddienst en de bib meer kinderen en jongeren verwelkomen in de bib. 

De rol van bibliotheken in de game-industrie is een fel besproken onderwerp in de bibliotheekwereld. Games zijn immers alomtegenwoordig, en zijn net als literatuur, muziek, films en strips een cultuurproduct en dragen bij tot de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden.

Verhuur van gamespelletjes in bibliotheken wordt door de game-industrie niet toegestaan. Een gamehoek inrichten en ter plaatse spelletjes inrichten mag wel.

Meest gelezen op Goeiedag.be