Busrit in Liedekerke vanaf 1 oktober voor 20 cent

Voor een ritje met De Lijn binnen het grondgebied Liedekerke betaal je als reiziger vanaf 1 oktober nog slechts 20 eurocent.

Het is een van de nieuwe maatregelen die het gemeentebestuur van Liedekerke neemt om de hinder van de ingrijpende werken rond de stationsomgeving te beperken en tegelijk het gebruik van De Lijn te stimuleren. De gemeenteraad keurde de overeenkomst donderdag goed.

Een ritje binnen het grondgebied kost normaal 1 euro, maar de gemeente past het resterende bedrag van 80 eurocent bij. Tot nog toe was die verdeling 50 eurocent voor de reiziger en 50 eurocent voor de gemeente.

Liedekerke raamt de kostprijs voor deze tussenkomst op 20.000 euro per jaar. Ook niet-Liedekerkenaren kunnen genieten van de maatregel, maar dus wel enkel voor busverplaatsingen binnen het grondgebied van Liedekerke.