Lennik betoont medeleven

In het gemeentehuis van Lennik ligt vanaf gisteren een rouwregister voor de overleden politicus Joris Van Hauthem. Heel wat mensen maakten van de wekelijkse markt gebruik om nog snel iets in het boek te schrijven. Op dinsdag 7 april wordt hij begraven in de kerk van Sint-Kwintens-Lennik.

 Twee dagen nadat Joris Van Hauthem de gemeenteraad van Lennik vaarwel zegde, verloor hij de kansloze strijd tegen darmkanker. Voor Vlaams Belang is het afscheid van Van Hauthem een zware noot.

Vorig jaar nog werd hij gehuldigd in het gemeentehuis omdat hij gedurende 25 jaar deel uitmaakte van het parlement.Vorige zomer ontdekten artsen een gevaarlijke darmtumor. Van Hauthem onderging een zware operatie net voor kerstmis. De ingreep verliep zoals het hoorde, maar in het voorjaar keerde de ziekte terug. Hij verbleef de laatste weken thuis waar hij palliatieve verzorging kreeg. Vorige week dinsdag ging het licht stilletjes uit.

De gemeente Lennik besliste daarop, in samenspraak met de familie van de overleden politicus, om een rouwregister in het gemeentehuis te leggen. Heel wat mensen namen vandaag al even tijd om een laatste boodschap achter te laten. Waaronder ook de Belleman uit Lennik, Gronckelman, die zijn medeleven betuigde. Het register ligt nog tot vrijdag 3 april op het gemeentehuis van Lennik.

 Op dinsdag 7 april wordt Van Hauthem begraven in de kerk van Sint-Kwintens-Lennik. De uitvaart begint om 10 uur. Daarna wordt er hij begraven op het kerkhof van Lennik. Er wordt heel wat volk verwacht, waaronder ook enkele politieke figuren. De politie vraagt om rekening te houden met de wekelijkse markt. Wie nog een laatste groet aan Joris wil brengen, kan dat in Rouwcentrum Arijs in Wambeek van 17 uur tot 19 uur.