Parket wil moeder verstikte kinderen vervolgd voor moord (update + video)

De moeder van de drie kinderen die woensdagmiddag om het leven kwamen bij een brand in de Zwartenbroekstraat in Lennik wordt beschuldigd van moord. Dat zegt het parket Halle-Vilvoorde.

De 35-jarige vrouw van Senegalese origine uit Lennik werd gisterenavond verhoord door de lokale recherche van de politiezone Pajottenland. Ze wenste geen verklaring af te leggen over de feiten.

‘Gelet op de vaststellingen van de deskundigen en het verhoor van de vader wordt de moeder vandaag niettemin wegens moord voor de onderzoeksrechter voorgeleid, met oog op haar verdere aanhouding’, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

De moeder werd intussen onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter. Ze heeft nog steeds geen verklaring willen afleggen in verband met de feiten.

De wetsdokter voert vandaag autopsies uit op de kinderen om de doodsoorzaak en hun exacte identiteit te achterhalen.

De oudste dochter van het gezin bevond zich tijdens het drama in de nachoolse opvang in de basisschool De Kleine Prins.

De school heeft een rouwlokaal ingericht waar tekeningen hangen van de drie overleden leerlingen, alle drie meisjes. Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding zorgt vandaag voor extra begeleiding om alle leerlingen zo goed mogelijk op te vangen.

Drama Lennik: