Nieuwe gemeenteraadsleden in Lennik

In Lennik worden maandagavond twee gemeenteraadsleden, Wim Durang (rechts op de foto) en Gun Mignon (links op de foto), ingezworen voor de oppositiefractie N-VA-Lennik². 

Door het ontslag van gemeenteraadslid Fried Ringoot, die verhuisde naar zee om gezondheidsredenen, legt Gun Mignon nu definitief de eed af als gemeenteraadslid.

Definitie, want hij was al een half jaar raadslid-ad interim in vervanging van Jasper De Bruyn.

Wim Durang, in vervanging van diezelfde De Bruyn, die zijn onbeschikbaarheid verlengt wegens studieverblijf in het buitenland, zal voor het eerst, de eed afleggen als gemeenteraadslid.

Voor Durang loopt het mandaat tot 1 september.

‘Na meer dan 20 jaar intern en op de achtergrond flink actief te zijn in een lokale politieke partij, vooral als secretaris, is dit toch een belangrijke stap. Sinds 2010 heb ik zelf geen nationale partijkaart meer, en behoor ik tot de onafhankelijken binnen Lennik²’, aldus Durang.

Het nieuwe raadslid hoopt op meer echt debat en samenwerking binnen de raad.

‘Jammer dat de gemeenteraad niet altijd echt ‘parlement’ kan zijn: wel bijsturen maar niet in het voorbereiden, overleggen en ontwerpen van voorstellen. Uit elke partij kunnen immers nuttige voorstellen komen, maar ze worden niet altijd behandeld en krijgen geen goedkeuring als ze niet uit de meerderheid komen, wat soms echt absurd is.’