Opnieuw minder GAS-pv's in politiezone Amow

In de politiezone Amow (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) werden vorig jaar 154 GAS-inbreuken of overlast vaststellingen gedaan. Dit is 43 minder dan in 2013. In 2012 waren het zelfs nog 267.

Asse nam met 91 GAS-boetes het overgrote deel voor zijn rekening, gevolgd door Wemmel met 30. Opwijk liet er 26 optekenen en Merchtem sluit de rij met amper 7.

Zowel Merchtem als Opwijk beschikken niet over gemeenschapswachten om de overlast te laten vaststellen.

In de meeste gevallen (92) ging het om sluitstorten, vijf meer dan in 2013. In Asse werden voor 57 sluikstorten GAS-pv’s opgesteld, in Merchtem 4, Opwijk 22 en Wemmel 9.

Nachtlawaai en in uitbreiding geluidoverlast leidde 18 keer tot een administratief verslag, de meeste in Wemmel (9), gevolgd door Asse (6), Merchtem (2) en Opwijk (1).

Voorts zijn de meest in het oog springende overtredingen het niet rein houden van onbebouwde terreinen (14), overlast door blaffende honden (8) aanplakkingen (6) en vuur maken (5).

Slechts één iemand had geen hondenpoepzakje bij toen hij met de hond wandelde.

‘De overlast door afval of het bevuilen van de ruimten moet ruim worden genomen’, zegt woordvoerder Daniël Noens van de politie Amow.

‘Het kan gaan om een sluikstort door het wegkiepen van afval in de berm maar ook het niet reglementair buiten zetten van de huisvuilzak of de vuilzak veel te vroeg buiten zetten waardoor hij bijvoorbeeld wordt opengescheurd door een kat.’

Hoewel het al een hele tijd wordt aangekondigd, heeft de politiezone Amow nog steeds geen eenvormig politiereglement voor de gemeentelijke administratieve sancties (GAS).

zie ook:

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...