Vrouw (79) overleden na brand in appartement

Een 79-jarige vrouw van Afrikaanse origine die donderdagavond uit haar brandend appartement in de Schransstraat in Grimbergen werd gehaald, is later op de avond overleden. Dat bevestigt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing).

“De dame was al een tijdje hulpbehoevend en kreeg verpleging aan huis”, zegt Laeremans. “Ze heeft even voordien nog naar haar dochter gebeld om te melden dat ze een verdachte geur opmerkte, maar kon niet meteen iets vinden. Even later verwittigde een buurvrouw de brandweer omwille van felle rookontwikkeling.”

“De brandweer was zeer snel ter plaatse en haalde de dame uit het appartement, ze werd nog ter plaatse gereanimeerd. Ze is in allerijl in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is uiteindelijk overleden. Haar zuurstofwaarden waren levensbedreigend.”

“De oorzaak van de brand situeert zich volgens de eerste vaststellingen in de slaapkamer. Daar moet een kortsluiting ontstaan zijn aan een elektrisch toestel. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk: een oplader van een gsm, een elektrisch dekentje of een ander elektrisch toestel is beginnen smeulen, waarna brand uitbrak.”

“De brandweer kon het vuur snel blussen, de bewoners van de andere appartementen in het gebouw met drie appartementen, konden later op de avond terugkeren naar hun woonst.” Het parket stelde voorlopig geen deskundige aan omdat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise