Toneelvereniging De Vliegende Ster speelt ‘Allo Allo’

In 2021 bestond toneelvereniging De Vliegende Ster 100 jaar. Verscheidene feestelijkheden zaten in de pijplijn maar helaas stak het coronavirus er een stokje voor. Eén van de geplande evenementen was de opvoering van het stuk ‘Allo Allo’, maar ook dat moest geannuleerd worden.

Sinds augustus werd de draad terug opgepikt. De rollen werden verdeeld, de repetities werden gestart, figuranten werden aangesproken, de decors werden stilaan opgebouwd en ook de klank- en lichttechnici maakten hun plannen. Een hele onderneming voor iedereen, want de productie vereist zes verschillende decors, Duitse, Franse en Engelse kostuums en een pak rekwisieten. “Het werd een huzarenstuk dat ons heel wat hoofdbrekens heeft bezorgd, maar enkel nog wat finetunen en we zijn klaar voor de komende voorstellingen”, klinkt het.

‘Allo Allo’ is een Britse comedyserie, uitgezonden tussen 1982 en 1992 met in totaal 92 afleveringen. De serie speelt zich af tijdens WO II in en rond Nouvion in Frankrijk waar René en Edith een café hebben. De reeks werd een zodanig succes dat er ook een toneelstuk werd geschreven.

De toneelavonden vinden plaats op 2, 3, 4 en 5 november telkens om 20 uur en een matinee op 5 november om 15 uur in het Parochiaal OntmoetingsCentrum in Humbeek.

Kaarten kosten tien euro en kunnen gereserveerd worden via devliegendester@yahoo.com of via 0468/ 57.13.68.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise