Voortaan ook gratis wifi in de sporthallen

Het gemeentebestuur van Grimbergen zet een nieuwe stap in het digitaliseren. Bezoekers van de sporthallen in groot-Grimbergen kunnen voortaan gratis gebruik maken van het internet.

Inwoners, deelnemers aan sportevenementen, trainers en publiek kunnen voortaan, tijdens de openingsuren van de sporthal, gratis gebruik maken van de draadloze netwerken met een laptop, tablet of smartphone.

“Wifi in de sporthallen is in deze tijden voor sportclubs bijna een must”, zegt schepen van Sport Jelle De Wilde (CD&V). “Heel wat praktische zaken worden immers digitaal geregeld via een app of digitale toepassing. Aanwezigheden registreren, last minute informatie delen via een Facebookgroep of applicatie, scores van wedstrijden ingeven … Het is voor de clubs en spelers eenvoudiger als dit vanop een toegankelijk wifinetwerk kan gebeuren. Op die manier moet er geen gebruik worden gemaakt van eigen mobiele data-abonnementen en verloopt alles ook via een beveiligde verbinding.”

Via een wachtwoord dat wordt opgehangen in de zalen, surf je snel en veilig voor en na het sporten. In functie van het gebruiksgemak werd hetzelfde netwerk in alle sporthallen uitgerold. Zo kan je gemakkelijk wisselen tussen de zalen.

“Dit nieuwe netwerk zal ook gebruikt worden door de eigen medewerkers, die nu allemaal uitgerust zijn met een tablet voor de planning en opvolging van hun taken. En dat komt de dienstverlening alleen maar ten goede”, besluit Philip Roosen, schepen van digitalisering en communicatie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise