Politie-inspecteurs springen in het water en redden vrouw uit kanaal

Twee moedige politie-inspecteurs hebben donderdagochtend een vrouw uit het kanaal gered. De vrouw was met haar voertuig in het kanaal gereden en aan het verdrinken.

“We kregen om 9.30 uur een oproep van de noodcentrale 112”, legt korpschef Jurgen Braeckmans van de politiezone Grimbergen uit. “Een schipper had melding gemaakt van een drenkelinge ter hoogte van de Westvaartdijk-Fabrieksweg, waar ook het bedrijf Suez is gelegen. Een ploeg repte zich ter plaatse en zagen inderdaad een vrouw die aan het verdrinken was. De jonge inspecteurs – een man en een vrouw – twijfelden geen seconde. Ze sprongen in het kanaal en konden de vrouw net op tijd aan de kant brengen.”

De vrouw, een 59-jarige Vilvoordse, verloor het bewustzijn. “De MUG kwam ter plaatse en kon haar erbovenop helpen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.”

De vrouw verklaarde dat ze met haar wagen in het kanaal was gereden. “Op basis van die informatie werd het duikteam van de brandweer verwittigd. Een duikploeg kwam ter plaatse. Het voertuig werd niet meteen gelokaliseerd. Er was even vrees dat er nog andere personen in het voertuig zouden zijn. Dat bleek niet het geval. Het voertuig werd door de duikers gevonden. De deur van de bestuurder stond open, de vrouw kon zichzelf dus bevrijden, maar kwam in moeilijkheden doordat ze niet aan de kade geraakte.”

Het voertuig werd uit het kanaal gehaald door de brandweerzone Vlaams-Brabant-West. Over de oorzaak van het incident, bestaat nog geen duidelijkheid.

“Het onderzoek moet uitwijzen of het om een ongeval gaat of een mogelijke wanhoopsdaad. Het Parket Halle-Vilvoorde werd op de hoogte gesteld. We loven de zeer moedige reactie van onze inspecteurs.”

Ook burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing) is vol lof over de heldendaad van de inspecteurs. “Ik ben enorm trots op onze politie.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise