School ’t Mierken terug van drie naar twee locaties

De gemeente Grimbergen kocht twee gronden in de Gemeentehuisstraat om de gemeentelijke basisschool ‘t Mierken in deelgemeente Beigem in de toekomst te centraliseren. 350 leerlingen van de school in Beigem volgen momenteel verspreid les over drie verschillende locaties. De terugkeer van de lokalen in de Parklaan naar de Gemeentehuisstraat is een eerste stap in de richting van volledige centralisatie.

In afwachting van dit totaalproject voor de school, wil het gemeentebestuur al enkele stappen zetten richting een hechtere, veilige en natuurlijke schoolomgeving.

De volgende weken en maanden zal er dan ook hard gewerkt worden om de klascontainers die zich momenteel op de voetbalsite langs de Parklaan bevinden, te verplaatsen naar de aangekochte terreinen langs de Gemeentehuisstraat. Het resterende en overgrote gedeelte van dit terrein dat 43 are telt, zal ingericht worden als speelnatuur.

“Onze aannemer kon sneller dan verwacht van start gaan, waardoor de eerste spadesteek al op maandag 5 juni volgde”, zegt schepen van Groen en Gebouwen Kirsten Hoefs (CD&Và. “Dit is de eerste stap, waarbij we veel aandacht hebben voor het inrichten van een toegankelijke en groene speelruimte”.

In de maand juni zullen de voorbereidende grondwerken worden uitgevoerd zodat de verplaatsing van de klascontainers nadien vlot kan verlopen en de leerlingen en leerkrachten op 1 september kunnen gebruik maken van deze klascontainers. Dit zal wellicht wat parkeerhinder veroorzaken in de Gemeentehuisstraat, maar de school rekent op de hoffelijkheid en het begrip van de ouders en de buren.

In de volgende fase vanaf dit najaar wordt ook de renovatie van het oud gemeentehuis van Beigem mee opgenomen. “Het gebouw maakt deel uit van het Beigems onroerend erfgoed”, aldus Onderwijsschepen Karlijne van Bree (Vernieuwing). “Na renovatie van dit pand zal dit gebouw een nieuwe invulling krijgen die zowel de school als de Beigemse verenigingen ten goede komt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise