De Moor zet door met komst asielcentrum

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft in de Kamer gezegd dat er ‘geen fundamentele belemmeringen’ zijn om asielzoekers onder te brengen in het voormalig rusthuis Ascot in Strombeek-Bever.

Vorige maand lekte uit dat Fedasil bekijkt of het een honderdtal asielzoekers met medische aandoeningen of andere beperkingen kan onderbrengen in een oud woonzorgcentrum in Grimbergen.

N-VA kantte zich net als Vlaams Belang eerder al fors tegen de komst van het asielcentrum in Grimbergen. Ook het schepencollege van Grimbergen (Vernieuwing, N-VA, CD&V) is tegen. “Maar we hebben hier helaas geen vat op”, zegt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing). “We hebben het juridisch nagekeken, maar de gemeente heeft maar weinig mogelijkheden.

Het gebouw van Ascot maakt deel uit van een mede-eigendom van verschillende gebouwen. Het gaat om 200 appartementen en een kantoorgebouw. In de basisakte van die mede-eigendom staat dat de grote parktuin door alle bewoners van die mede-eigendom kan worden gebruikt.

De zowat 200 mede-eigenaars reageren intussen ontzettend boos. Ze vrezen dat hun rust gaat verdwijnen. Ze hebben twee advocaten onder de arm genomen en gaan juridische stappen zetten. Volgens de bewoners zouden hun appartementen ook 35 procent aan waarde verliezen als het asielcentrum er komt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise