Bijna 1 ton zwerfvuil opgehaald tijdens ‘Grote Lenteschoonmaak’

De gemeente Grimbergen heeft op 18 maart de ‘Grote Lenteschoonmaak’ van Mooimakers op gang getrapt. Die dag ruimden verenigingen en inwoners samen met de gemeentelijke diensten en vertegenwoordigers in Grimbergen meer dan 925 kg zwerfvuil op.

Schepen Chantal Lauwers (Vernieuwing): “Met bijna 200 deelnemers kunnen we spreken van een zeer geslaagde opruimactie. Speciale dank gaat uit naar GBS De Negensprong en GBS ’t Mierken, die de buurt rond hun school aanpakten. Ook de vereniging Merode Hockey Grimbergen, die de omgeving rond haar sportterreinen onder handen nam en het bedrijf Indaver, dat opruimde in de Cargovilzone tijdens de actieweek van 20 tot en met 24 maart, verdienen een vermelding.

63 pmd-zwerfvuilzakken en 112 witte zwerfvuilzakken: dat is de buit van een paar uur zwerfvuil opruimen aan het begin van de lente. “Goed nieuws is dat we dit jaar veel minder zwerfvuil ophaalden dan de vorige editie, toen nog 2,5 ton. Een dikke pluim dus voor onze vele zwerfvuilvrijwilligers, die het hele jaar door helpen om Grimbergen schoon te houden.”

Vind jij het ook belangrijk dat jouw omgeving proper is? Meld je dan aan als ‘propere burger’ bij hilde.goldenberg@incovo.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise