Infosessie helpt bij weloverwogen aanschaf van huisdieren

Het Grimbergse bestuur en Dierenwelzijn Vlaanderen nodigen iedereen uit voor een infosessie op donderdag 17 november om 19 uur. De avond is bedoeld om je een weloverwogen beslissing te laten nemen vóór je naar het dierenasiel of de dierenwinkel gaat.

Op 4 oktober vierden we massaal Werelddierendag. Vele Grimbergenaars zijn dan ook dol op hun huisdier. En meestal is dat huisdier een volwaardig lid van het gezin. Soms worden huisdieren echter in een impuls gekocht, waarna het na verloop van tijd ergens aan de kant van de weg wordt achtergelaten. Of – in het beste geval – in een asiel gedumpt. Het is vaak verleidelijk om snel te beslissen een huisdier te nemen. Tegenwoordig is het aanbod ook serieus uitgebreid: je kan niet alleen kiezen tussen de talrijke honden- en kattenrassen, maar ook ratten – dat lees je goed – hamsters, vogels, vissen, reptielen … zijn eenvoudig aan te kopen.

Schepen Jean-Paul Windelen: “In 2021 belandden bijna 50.000 dieren in een asiel. Een vierde van deze dieren werd door de eigenaar(s) zelf afgestaan. Niet enkel honden en katten, maar ook knaagdieren, vogels en reptielen behoren tot de ongelukkigen. We vinden het daarom als gemeente belangrijk om onze inwoners voldoende te informeren en organiseren een infoavond in samenwerking met Dierenwelzijn Vlaanderen.”

Op huisdierinfo.be vind je wat jouw toekomstig huisdier nodig heeft en hoe je het de beste verzorging geeft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en bezorg je je huisdier een gelukkig en gezond leven. Geen antwoord gevonden? Kom dan naar de infoavond op donderdag 17 november om 19 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Schrijf je vóór 14 november in via www.grimbergen.be/inschrijving-infoavond-dierenwelzijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise