Hockeyclub Merode zoekt meisjes

Dat hockey enorm aan populariteit wint, onder meer dankzij de prestaties van de Red Lions, weten ze bij hockeyclub Merode in Grimbergen maar al te goed. Toch wil de club zich extra inzetten om nog meer meisjes warm te maken voor deze sport. Daarom organiseren ze op zaterdag 4 juni een United Girl Power event in samenwerking met de nationale hockeybond.

Te weinig meisjes doen nog regelmatig aan lichaamsbeweging en dat is een maatschappelijk probleem. Afgezien van het aspect fysieke conditie, biedt de beoefening van een sport als hockey ook een reeks andere voordelen die van essentieel belang zijn voor de ontwikkeling van kinderen: socialisatie, solidariteit, respect, gevoel van eigenwaarde, wil om jezelf te overtreffen,…

Om al deze redenen heeft de hockeybond besloten om niet alleen meer zichtbaarheid te geven aan vrouwenhockey, maar ook om een rekruteringscampagne op te zetten, zodat deze uitdagende Olympische sport door een groot aantal jonge meisjes wordt ontdekt.

In het kader hiervan organiseert Merode Hockey Grimbergen op zaterdag 4 juni van 10 tot 12 uur een ‘United Girl Power’-event. Op het programma: een leuk initiatiemoment in spelvorm, met alleen maar meisjes en een aantal verrassingen. Panoki, de mascotte van de nationale vrouwenhockeyploeg is sowieso van de partij. Met wat geluk zal er ook een echte Red Panther mee op het veld staan. Alle meisjes tussen 5 en 12 jaar zijn welkom. Inschrijven is verplicht via de website van de hockeybond: https://hockey.be/nl/girls/evenementen/

Kan je er 4 juni helaas niet bij zijn, dan kan je terecht op één van de andere gratis proeftrainingen voor meisjes én jongens van alle leeftijden die de club organiseert op 12 en 19 juni, telkens om 11 uur. Iedereen die vijf jaar zal worden in de loop van het lopende kalenderjaar, kan dan komen testen.

Alle info en inschrijven via www.hcmerode.be.

Foto: Olivier De Hasque

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise