Vernieuwing houdt zwerfvuilactie in gehucht Bever

De Grimbergse partij Vernieuwing heeft zondag een zwerfvuilactie gehouden in het Strombeekse gehucht Bever aan de Romeinsesteenweg. Op twee uur tijd werden een twintigtal zakken met zwerfvuil en sluikstortmateriaal verzameld. Het afval werd opgehaald door de sluikstortploeg van Incovo.

Vernieuwing wil hiermee nogmaals de aandacht trekken op de afvalproblematiek in de wijken en roept op om zeker geen huisvuil meer te plaatsen naast vuilbakjes of glasbollen. Dit is strafbaar. Wie daders kan betrappen, mag de gegevens steeds bezorgen aan Incovo via sluikstort@incovo.be

Op zaterdag 26 maart hervat de gemeente haar jaarlijkse traditie van de grote lenteschoonmaak. In alle kerkdorpen wordt dan om 13.30 uur verzameld voor een grote opruimbeurt. De jongste twee jaar moesten de voorjaarsacties geannuleerd worden wegens corona en waren er bescheiden edities in september.

“Omdat Bever bij de lentecampagnes vaak uit de boot valt, organiseerden we nu al een eerste schoonmaakbeurt in deze wijk”, zegt schepen voor LeefmilieuChantal Lauwers. “Graag roep ik alle Grimbergenaren, jong en oud, nu reeds op om 26 maart vrij te houden voor deze belangrijke actiedag.”

Inschrijven voor deze zwerfvuildag is noodzakelijk en kan via de gemeentelijke website.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise