Parel van Brabant in feeststemming: ontdek ‘Huis van de kerstman’ en verschillende kerststallen

Jammer genoeg geen kerstmarkt dit jaar, maar het ‘Huis van de kerstman’, de mooie kerstverlichting en verschillende kerststallen brengen je in Grimbergen in de feeststemming. Ook dit jaar kunnen kinderen deelnemen aan de Grote Kerst-tekenwedstrijd en mooie prijzen winnen.

De kerstman heeft de komende weken veel werk. Daarom bouwde hij een gezellig huisje in Grimbergen om af en toe tot rust te komen. Je kan komen kijken in de tuin van de gemeentewinkel (Pastoor Woutersstraat). “We nodigen alle kinderen (tot 14 jaar) uit om een mooie kersttekening te maken voor de kerstman en in de ‘Santa’-brievenbus te stoppen aan het kerstmanhuisje”, zet schepen William De Boeck. “Met de tekenwedstrijd zijn er mooie prijzen te winnen. Sowieso beloont de kerstman achteraf alle deelnemers met een attentie.”

Schrijf dus zeker je naam, geboortejaar, adres en e-mail op de achterkant van de tekening. Het reglement kan je op de website vinden (https://www.grimbergen.be/kerstmarkt).

“Maak daarna zeker een wandeling door de sfeervol verlichte dorpskern. Ga ook even naar het Guldendal en breng een bezoek aan de kerststal van het MOT (Museum voor de Oudere Technieken)”, nodigt schepen Karlijne Van Bree ui. “De kerststal van het MOT is opgetrokken in vakwerk en heeft een dak van stro. Het stalletje werd uitsluitend met spierkracht, handwerktuigen, hout, touw en stro gebouwd. De levensgrote stropoppen werden gemaakt tijdens een workshop voor kinderen. Vanaf volgend jaar schittert deze kerststal op de kerstmarkt van Grimbergen.”

De kerststal in de basiliek kent een jarenlange traditie en wordt opgebouwd door een groep vrijwilligers. Dit jaar is het decor een zicht vanuit de Abdijstraat op de abdij en brouwerij. Dit omwille van het 900-jarig bestaan van de Norbertijnerorde en de opening van de microbrouwerij.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise